Historie

Historie

Schilderwerken Tiemersma vindt zijn oorsprong in 1931 waar door dhr. L. Tiemersma vanuit de Nieuwesteeg te Leeuwarden klanten werden voorzien van glas en verf.

De verf werd toen nog handmatig (op kleur) gemaakt met pigmenten en andere inhoudsstoffen. Na enige tijd werd dit vanuit de gecreëerde winkel gedaan waar men dus alle benodigdheden op verfgebied kon verkrijgen. Later werd ook het aanbrengen van de verf en glas toegevoegd aan de diensten van Tiemersma.

Begin jaren 70 werd een pand aangeschaft in de Bagijnestraat te Leeuwarden. Hier bevindt zich nu het Beerenburgmuseum van Boomsma. Zoon A. Tiemersma was inmiddels toegetreden tot het bedrijf en vanuit de Bagijnestraat werd het schildersbedrijf voortgezet en werd ook het verzilveren van spiegels veelvuldig uitgevoerd.

Flexibiliteit, vakmanschap en prettig samenwerken

Vanaf 1-1-1981 is het bedrijf overgenomen door schoonzoon en dochter Schrage-Tiemersma. Het schildersbedrijf verhuisde naar de Balistraat en A.Tiemersma heeft nog jaren het verzilveren van spiegels en het restaureren van antieke lijsten in de Bagijnestraat uitgevoerd.

Na 6 jaar verhuisde het schildersbedrijf vanuit de Balistraat naar bedrijventerrein de Hemrik op de Jupiterweg. Hier is het bedrijf nog steeds gevestigd. Zonen R. en D. Schrage zijn toegetreden tot het bedrijf en er is een moderne spuiterij toegevoegd aan de Jupiterweg.

Flexibiliteit, vakmanschap en prettig samenwerken zijn de basis voor een goed resultaat. Al meer dat 90 jaar staat Tiemersma hiervoor garant!